Korišćenje WEB stranice i Izjava o privatnosti

Korišćenje WEB stranice

Svrha ovih WEB stranica je da prikaže opšte informacije o kompaniji "Sava životno osiguranje" a.d.o. Beograd, njeno poslovanje i usluge. Molimo Vas da pažljivo pročitate ove informacije, koje se odnose na svakoga ko poseti ovaj sajt. Ako nastavite da koristite ovaj WEB, podrazumeva se da pristajete na uslove navedene u nastavku ovog obaveštenja.

Kada pretražujete početnu stranu "Sava životnog osiguranja" a.d.o. Beograd, možete da ostanete anonimni. Lični podaci se ne prikupljaju. Na određenim stranama ovog WEB-a može da se dogodi da ćete pomoću upisivanja podataka kroz kontakt formu, pristup JivoChat-u, pri obračunu premije, pozivanju osiguravajućeg agenta, učestvovanjem u online anketama i sl. dobrovoljno da poverite svoje lične podatke, kao što su: ime i prezime, adresa, e-mail, IP adresa i sl. "Sava životno osiguranje" a.d.o. Beograd garantuje da su lični podaci poverljivi. Navedene podatke SŽO će koristiti za svrhu pripreme i informisanja korisnika o ponudi određenog proizvoda, ugovaranja sastanka sa korisnikom povodom te ponude i slanje odgovora na upite korisnika.

Sve informacije (tekstualne i vizuelne) koje se nalaze na stranicama ovog WEB-a su dozvoljene zakonom, podležu autorskim pravima i drugim oblicima intelektualne svojine. Dokumenti objavljeni na ovom WEB-u mogu se reprodukovati samo u nekomercijalne svrhe, uz zadržavanje svih upozorenja o autorskim i drugim pravima. Materijal objavljen na ovom WEB-u ne sme biti kopiran, reprodukovan ili distribuiran u komercijalne svrhe bez izričite, pismene dozvole Sava osiguranja. Bilo koja vrsta reprodukcije sadržaja ovog WEB-a mora biti jasno označena sa „Sava životno osiguranje a.d.o. Beograd – Sva prava zadržana“.

Stranice ovog WEB-a mogu da sadrže informacije o drugim licima i linkove WEB stranica drugih lica, koji, po našoj proceni, mogu da budu korisni za posetioce ovog WEB-a. „Sava životno osiguranje" a.d.o. Beograd nije odgovorno za njihove sadržaje.

„Sava životno osiguranje" a.d.o. Beograd, takođe, zadržava pravo izmene sadržaja ovog WEB-a u bilo kom trenutku, na bilo koji način i iz bilo kog razloga, bez prethodne najave. "Sava životno osiguranje" a.d.o. Beograd ne preuzima odgovornost za posledice toga.

Pravila o korišćenju kolačića (cookies)

Privatnost Korisnika

Kako bi ova WEB stranica radila ispravno te kako bi se mogla unapređivati u smislu poboljšanja korisničkog iskustva prilikom pregleda, ova stranica mora na Vaš računar smestiti određenu količinu informacija (Cookies - kolačić). Bez obzira što 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, prema pravilima Evropske unije, obavezno je prethodno zatražiti pristanak korisnika. Korišćenjem WEB stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete da pregledate stranicu, ali sa limitiranim funkcionalnostima.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija postavljena na lični računar ili mobilni uređaj u trenutku  pregledavanja internet stranice koju ste posetili. Kolačići omogućavaju jednostavnije korišćenje, budući da olakšavaju internet podešavanja (jezik ili adresa) tako da ih pri ponovnom učitavanju stranice aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene vašim potrebama i uobičajenim načinima korišćenja.

Kolačići mogu sačuvati veći broj informacija uključujući lične podatke (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti prikupljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru. Aktivnosti pripreme i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promeniti Vaše postavke internet pretraživača da možete sami birati hoćete li zahteve za pripremu kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet pretraživača i slično.

Na koji način koristimo kolačiće?

Web stranica www.sava-zivot.rs upotrebljava kolačiće i slične tehnologije za nekoliko svrha, uključujući:

 • privremene korisničke kolačiće unosa (kolačići sesije) i/ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima – koristimo ih za prikupljanje vaših potreba i postavki na vašem uređaju te za poboljšanje vašeg iskustva. Na primer, pripremu vaših ličnih potreba u kolačiće što vam omogućuje da ne morate stalno iznova postavljati podešavanja. Takođe, ako odustanete od oglasa utemeljenih na interesima, mi čuvamo Vaše izbore za odustajanje u kolačić na vašem uređaju;
 • kolačiće za proveru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tokom trajanja pregleda stranice - koristimo ih da bismo proverili vašu autentičnost. Taj vam kolačić omogućuje kretanje od stranice do stranice bez potrebe za ponovnim prijavljivanjem na svakoj stranici. Možete sačuvati i podatke za prijavu tako da se ne morate prijaviti svaki put kada se vratite na web-stranici;
 • korisničke sigurnosne kolačiće, koji se koriste za otkrivanje zloupotrebe autentičnosti, ograničenog trajanja - koristimo ih za obradu informacija koje nam omogućuju sigurnost te za utvrđivanje prevare i zloupotrebe;
 • kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za YouTube, za vreme trajanja pregleda stranice;
 • trajne kolačiće za prilagođavanje korisničkog interfejsa za vreme trajanja pregleda stranice (ili malo duže) - kolačiće koristimo da bi vam omogućili davanje povratnih informacija na web-mestu;
 • kolačiće trećih strana za deljenje dodataka društvenih mreža za prijavljene članove društvene mreže - neka naša web-mesta uključuju kolačiće društvenih medija, uključujući one koji korisnicima koji su prijavljeni na društvenu mrežu omogućuju deljenje sadržaja preko te mreže. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža. Konkretni uticaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvene mreže te zavisi od postavki privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

Uz navedene kolačiće koristimo:

 1. kolačiće za on-line chat - oni omogućavaju Vaš razgovor s operaterima i uslugu pomoći prilikom korišćenja web stranice. Bez kolačića za on-line chat, korišćenje naših stranica je otežano.
 2. analitičke kolačiće - koristimo kolačiće prve i treće strane te druge identifikatore za prikupljanje podataka o upotrebi i performansama, npr. možemo ih koristiti za brojanje jedinstvenih posetilaca na nekoj web-stranici ili servisu te za razvoj drugih statistika o radu naših web-mesta i proizvoda ili da bi saznali kakve su performanse naših proizvoda da bi ih mogli poboljšati (na primer, kolačiće koristimo da bismo prikupili podatke koji pomažu u raspodeli opterećenja). To omogućuje da naša web-stranica može funkcionisati.

Važno je napomenuti i da neki videozapisi ugrađeni na naše stranice upotrebljavaju kolačić za anonimno prikupljanje statistika o tome kako ste došli i videozapise koje ste posetili.

Omogućavanje ovih kolačića nije strogo potrebno za web stranicu, ali će vam pružiti bolji doživljaj pregledavanja.

Možete izbrisati ili blokirati te kolačiće, ali ako to činite, neke značajne funkcionalnosti ove web stranice možda neće funkcionisati.

Informacije vezane uz kolačiće se ne koriste da bi vas lično identifikovali, a podaci o uzorcima potpuno su pod našom kontrolom.

Ovi kolačići se ne koriste za bilo koju svrhu osim onih opisanih ovde.

Koristimo li i druge kolačiće?

Neke od naših stranica ili podstranica mogu koristiti dodatne i/ili različite kolačiće od onih koje smo prethodno naveli i opisali. Na primer:

 • kompanije koje unajmljujemo za pružanje usluga u naše ime, kao što je analitika web-stranice, postavljaju kolačiće kada posetite naše web-stranice,
 • kompanije koje isporučuju sadržaj, kao što su videozapisi ili vesti ili oglasi na našim web-stranicama postavljaju sopstvene kolačiće. Spomenute kompanije podatke koje obrađuju koriste u skladu sa svojim pravilima o zaštiti podataka što tim kompanijama može omogućiti prikupljanje i kombinovanje informacija o vašim aktivnostima s više web-stranica, aplikacija ili mrežnih servisa.

Detalji o njima biće vam omogućeni u trenutku kada se isti pojave te ćemo u tom trenutku od Vas tražiti saglasnost, ukoliko istu niste pre dali, kako bismo sačuvali i te kolačiće.

Kako obrisati kolačiće?

Većina kolačića lako se može obrisati, ali napominjemo Vam da bi brisanje ili blokiranje nekih kolačića moglo imati negativan uticaj na korišćenje stranice.

Odlučite li se ipak obrisati ili onemogućiti kolačiće na svom računaru potrebno je ažurirati postavke svog internet pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svom pretraživaču).

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje prikupljanja kolačića za različite servise.

Više se možete informisati na sledećim web adresama:

Uz navedeno od velike pomoći mogu vam biti i sledeće web stranice:

Ponovno regulisanje i kontrolisanje kolačića

Svakom posetom naše web stranice možete se odlučiti na ponovno/regulisanje i kontrolisanje kolačića te ih u svakom trenutku možete obrisati i/ili izmeniti.

Kako možete kontrolisati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolisati i/ili izbrisati prema želji.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već snimljeni na računaru, a većina pretraživača omogućuje blokiranje snimanja kolačića.  Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakoj poseti web-stranice morati ručno prilagođivati neka željena podešavanja, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Obavezni kolačići

 • Omogućava poboljšano korisničko iskustvo
 • Omogućava sigurnu prijavu
 • Pamćenje detalja prijave
 • Pamćenje artikla u korpi

Prikaži kolačiće

Društvene mreže

Trenutno ne koristimo kolačiće društvenih mreža.

Kolačići za ciljane oglase

Izjava o privatnosti

Na određenim stranicama ovog WEB-a koje se odnose na zaključivanje osiguranja ili na informativne obračune premije, imaćete mogućnost upisivanja nekih ličnih podataka, o čemu ćete biti obavešteni. Upisivanje bilo kog Vašeg ličnog podatka je dobrovoljno. „Sava životno osiguranje" a.d.o. Beograd se obavezuje da svim korisnicima ovog WEB-a obezbedi da se svi Vaši lični podaci koriste isključivo za Vaše poslovanje sa „Sava životnim osiguranjem a.d.o. Beograd i da ih neće otkriti drugim licima.

Više informacija o obradi ličnih podataka možete naći u Politici privatnosti.
Ocenite sajt